Hoe werkt het

Cannon Downriggers. Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Bevestig en laat zakken

Het optuigen begint met het bevestigen van het gewicht(de Cannonball) aan de kabel. Koppel, door middel van de Line Release, het gewicht aan de vislijn. Plaats de hengel in de hengelhouder en laat het gewicht zakken tot de gewenste diepte.

  1. Het gewicht naar beneden

Terwijl men aan het varen is, zorgt het gewicht ervoor dat het aas op de gewenste diepte blijft. Zo kan het aas een natuurgetrouwe zwembeweging achter het gewicht houden. Sommige Cannon downriggers hebben een op en neer programma, of hou het gewicht op een bepaalde afstand vanaf de bodem.

  1. Line Release

Wanneer de vis het aas pakt, zal de vislijn automatisch los gaan uit de Line Release zodat het binnenhalen van de vis kan beginnen.

  1. Verwijder en haal binnen

Wanneer men ziet dat de vis het aas heeft gepakt kan de hengel uit de hengelhouder gehaald worden om de vis binnen te halen.

Gebouwd om alles aan te kunnen

Wanneer het aas door de vis gepakt is, dient de apparatuur te ondersteunen. Cannon zal dat altijd doen. Een stevig, uit één stuk, composiet frame – versterkte en volledig opgesloten elektronica – messing overbrengingen die tegen zware lasten kunnen en de waterdichte constructie zorgen tezamen voor een constructie die sterkte en betrouwbaarheid garandeert.

Cannon heeft de downriggers ergonomisch ontworpen om meer vis te vangen. Bijvoorbeeld door; de makkelijke verwisseling van de spoel, horizontaal en verticaal verstelbare hengelhouders, intuïtieve bedieningsknoppen, een 180 graden hengel uiteinde, snelle bediening van de schakelaars, stekkers en montage bouten. Meer tijd om te vissen en minder tijd nodig om op te tuigen.

Haal het Cannonball gewicht met een verbluffende 75 meter per minuut omhoog – wanneer de vis in het aas hapt wenst men niet te wachten.

Haal het gewicht snel en automatisch op

Door het indrukken van één knop zorgt de “Short Stop” ervoor dat het gewicht automatisch opgehaald zal gaan worden, zodat men verder kan gaan met de vis binnen te halen. Tevens zorgt de “Short Stop” ervoor dat het gewicht de boot en het tuig niet kan beschadigen.

Positieve Ionen controle

Zend een vis-aantrekkelijk veld van positieve ionen uit om de kabel. De boot zendt negatieve ionen uit, die vissen in de buurt van de boot kunnen afschrikken. De positieve ionen functie werkt dat tegen door een veld van positieve ionen rondom de kabel uit te zenden, zodat de vissen weer terug komen bij de vislijn.

Gecontroleerd diepte vissen brengt het aas waar de vis is, en houdt het aas ook op die diepte. Cannon downriggers zijn ontworpen om het hele werkingsproces zo moeiteloos mogelijk uit te voeren. Zo kan men de aandacht op het vissen houden.