Follow the Contour

Relax vissen met Follow the Contour!

Hallo, leuk dat je er bent! Ik wil graag wat meer vertellen over de functie Follow the Contour omdat het voor mij één van de topfuncties van Humminbird en Minn kota is!

screenshot-follow-the-contour

Gebruikersgemak;

Met de i-pilot link van Minn kota en in mijn geval de Humminbird Onix ben je in staat om een unieke functie te bedienen met heel veel gebruikersgemak. Je kunt ism een Autochart kaart of met Autochart live dieptelijnen markeren en vervolgens heel nauwkeurig door je fronttroller laten volgen!

 

follow-the-contour-humminbird

Hoe werkt het?

Een contourlijn uitzetten is niet zo heel moeilijk, hierbij de uitleg;
1. ga met je cursor naar de diepte(lijn) waar je wilt gaan vissen.
2. druk op de knop “go to” en selecteer Follow the Contour.
3. selecteer dan de kleur voor je vaarrichting.
4. start de motor van je fronttroller en stel je voorkeurssnelheid in.

Zo simpel is dat. Relaxter kun je niet beginnen met vissen!

follow-the-contour-humminbird

Waar gebruik ik het voor?

Follow the Contour is in mijn ogen een veelzijdige functie, ik gebruik het o.a. om werpend mee naar de kant te vissen, om een plateau midden op het grote water te bestoken met kunstaas, maar ik gebruik de functie ook regelmatig om te diagonalen, je kunt op deze manier je shads mooi langs het talud vissen.

Waar je de Follow the Contour functie ook voor gaat gebruiken, je bent altijd in je eigen gekozen hotspot zone aan het vissen en hoeft bijna nergens rekening mee te houden, want de i-pilot doet immers zijn werk en volg netjes de contourlijn. Zo kun je je eigen maximaal bezighouden met waar je in eerste instantie voor op het water bent gekomen, namelijk vissen!

follow the contour

Succes en haal het maximale uit je apparatuur!