Waypoints goed gebruiken op je Humminbird. Deel 1

Structuur aanbrengen bij je Waypoints; Zo doe je dat!

Vandaag wil ik wat meer vertellen over het maken van waypoints op de Humminbird Onix. Je kunt namelijk op diverse manieren een waypoint aanmaken, maar je moet natuurlijk wel weten hoe! Je kunt met een paar klikken een goede en overzichtelijke structuur aanbrengen in je eigen gemaakte waypoints. Als ik zelf waypoints aanmaak vind ik de instelling “Favorieten markeren” het prettigst, maar dat is heel persoonlijk!

Om de waypoint instellingen te veranderen begin je op het startscherm, en van daaruit ga je verder…

Startscherm- Nav. gegevens

Ga links onderin van het startscherm naar nav. gegevens!

 waypoints-onix

Nav. gegevens- waypoints

In het scherm van nav. gegevens selecteer je onder het kopje Opties, Waypoints, hier krijg je meerdere keuze instellingen, maar ik wil het voor nu houden bij de markeer modus en bij de favoriete instellingen!

wapoints-maken

Waypoints- Markeermodus

Hier heb je de keus hoe je een waypoint aangemaakt wilt hebben, hieronder de uitleg over de instellingen.

waypoints-onix

1. Instellingskeuze – Markeermodus

A. standaard
Bij de instelling standaard hoef je niets te doen als je een waypoint aanmaakt, er komt meteen een symbool en een op nummerend getal te staan.

waypoints-standaard

B. Markeren + Bewerken
Bij deze instelling heb je de mogelijkheid om bij het maken van een waypoint, het symbool, de kleur en tekst te veranderen, dit is de meest uitgebreide instelling.

waypoints-markeren-bewerken

C. Favorieten markeren
Bij de instellingen favoriete markeren krijg je de mogelijkheid om een symbool en kleur te kiezen, de tekst veranderen gaat hier niet en worden de waypoints op nummerend weergegeven op de kaart, WPT001, WPT002, WPT003 enz.

waypoints-favorieten-bewerken

2. Instellingskeuze- Favoriete Instellingen

Ook hier heb je meerdere keuze’s, maar ik wil het ook voor deze instelling alleen hebben over de symbolen en kleuren.

waypoints-instellingen

Favoriete instellingen – Kleuren kiezen

De kleur keuze van je waypoints maken; Je kunt bij de Humminbird Onix vijf voorkeurs- kleuren kiezen, houd bij het kiezen van de kleuren wel rekening met de kleuren van je autochart pro kaart of met de autochart live kleurstelling. Dit geld uiteraard ook voor je Navionicskaart, mocht je die gebruiken. Het is natuurlijk wel de bedoeling als je straks op het water waypoints gaat aanmaken dat ze er wel uitspringen t.o.v. je kaart!

waypoints-kleuren

Favoriete instellingen – Symbool kiezen

Symbool keuze; Bij de instelling symbolen kun je uit heel veel verschillend symbolen 5 favorieten kiezen, de symbolen die je nu kiest komen dan bij je favorieten te staan. Als je dan een waypoint aanmaakt komt diegene die je kiest op de kaart te staan.

waypoints-symbolen

Hieronder waypoints op de autochart pro kaart!
Succes met het maken van goede waypoints en haal het maximale uit je Humminbird!

waypoints-kaart

Wordt vervolg met verdere waypoint instellingen……

Groet, Bart van den Boom