Side Imaging

De exclusieve Humminbird Side Imaging sonar creëert met het 180° bereik onwaarschijnlijk gedetailleerde beelden. Deze unieke technologie legt de hele onderwaterwereld bloot met 145 meter bereik van zijkant naar zijkant.

Werp een denkbeeldig net uit van 145 meter

  • De hoge frequentie sonar (geen camera) snijdt, door het gebied snel te scannen, door de duisternis voor een kristalhelder beeld.
  • Een totale maximale 145 meter dekking zijwaarts links en rechts, snel scannen van een groot gebied.
  • Markeer, door middel van de GPS integratie, het gebied of structuur als een waypoint.
  • Vergroot het detail met behulp van meerdere zoom niveau´s.
  • Toestellen met de Humminbird Side Imaging hebben tevens Down Imaging en SwitchFire sonar.

Begrijp een aantal simpele principes en u bent klaar om de foto-achtige beelden van Side Imaging te bedienen en te interpreteren. De volgende afbeeldingen helpen om snel de structuur, wrakken en wat er nog meer beneden is te leren begrijpen.

Side Imaging FW_v2

(A) Scheepslocatie. De positie van het schip in relatie tot het beeld op het scherm. Het beeld is een historie waar het schip overheen gevaren is.

(B) Waterkolom. Het donkerblauwe gebied toont de structuur, dekking, vis en andere activiteiten die zich tussen het schip en het oppervlak van de bodem bevinden.

(C) Bodem profiel. Toont diepte en bodemgesteldheid recht onder het spoor van het schip.

(D) Vlakke bodem. Neutrale schaduwen duiden op vlakke bodem.

(E) Dalende bodem. Donkere schaduwplekken duiden op dalende bodem.

(F) Stijgende bodem. Lichtere schaduwen laten bodem zien die omhoog gaat. Soms wordt hele harde bodem ook als licht weergegeven.

(G) Omgevallen bomen. De verkapte horizontale schaduw duidt op een object dicht bij de bodem. De hoek van de schaduw verraadt de richting van bijvoorbeeld een boom.

(H) Rechtopstaande bomen Objecten die haaks op de bodem staan en recht onder de boot zullen in de waterkolom zichtbaar zijn. Structuren aan de linker en rechterkant van de boot zullen als een duidelijk gedefinieerde heldere vorm zichtbaar zijn, met een donkere sonar schaduw. Deze schaduw wordt niet veroorzaakt door licht maar door het gebrek aan sonar weerkaatsingen omdat het object de sonar energie reeds weerkaatst heeft. In het algemeen betekenen lange schaduwen dat het rechtopstaande object groot is en kleine schaduwen duiden op lage objecten. Het is belangrijk te weten dat de schaduw in het algemeen meer verteld over het object dan de eerste sonar weerkaatsing.

Begrijp de bundel. De sonar van de Humminbird Side Imaging maakt gebruik van een ultra dunne zendbundel om een “sonar foto” te maken van een gebied tot 73 meter zijwaarts links en rechts vanuit de positie van de boot. Het retoursignaal van dit scherpe gedeelte wordt direct toegevoegd aan de eerder genomen beelden om een verbluffend gedetailleerd beeld van de bodem weer te geven.

Side Imaging lees het scherm

Markeer een waypoint en navigeer. Iets interessants ontdekt wat later bekeken moet gaan worden? Markeer de plek met een waypoint op het Side Imaging scherm. De exacte locatie zal opgeslagen worden in het geheugen van het toestel waarna deze zichtbaar zal worden in de GPS cartografie. Wanneer er een waypoint gemarkeerd is zal het Side Imaging scherm – direct – de juiste weg aangeven, door de richting van de boot ten opzichte van het waypoint weer te geven.

Pas je scherm aan. Verander kleur en meer. Kies uit 8 kleur paletten voor meer flexibiliteit op het water. Stel de gevoeligheid in voor de beste retour signalen in elke water condities. Stel de scherpte in om in elk licht de randen en het detail verbeterd weer te geven.