Minn Kota Ulterra

Het grote voordeel van de Minn Kota Ulterra is natuurlijk het automatisch inzetten en opbergen van de boeg elektromotor. Om een voorbeeld te geven: Wanneer ik alleen ga vissen is het traileren altijd net even anders dan dat je met zijn twee├źn bent, je komt net even een paar handen tekort.

Als je alleen bent moet je altijd je boot weer vastleggen aan de steiger, als die er al is. En wanneer bij sommige hellingen de parkeer gelegenheid iets verder van de helling ligt, dan moet je de boot even onbeheerd achterlaten. Dat is iets wat ik ook liever niet doe, want al met al staat en ligt er toch voor een heleboel geld op en in je boot.

Met de Minn Kota Ulterra is dit verleden tijd. Je laat de boot in het water glijden, drukt op de knop en de Ulterra word ingezet.

Je zet de propeller aan en vaart de boot naar wat voor jou een gunstige plek is. Daar aangekomen druk je op de SpotLock knop en de boot zal daar blijven liggen, onbereikbaar voor iedereen die niets in jou boot heeft te zoeken.

Kijk even naar mijn filmpje over de Minn Kota Ulterra om te zien hoe makkelijk het werkt.

Vervolgens kun je op je gemak je trailer weg gaan zetten. Let wel op dat er voldoende water onder de boot staat, want de Minn Kota Ulterra neemt altijd de laatst gebruikte stand in. Als je terug komt annuleer je de SpotLock, zet de propeller aan en vaart de boot naar de kant. Dichterbij de kant word het normaal gesproken ondieper, je kunt de Ulterra nu omhoog trimmen om schade te voorkomen. Je vangt de boot op zodat hij niet tegen de kant komt, stapt in en ready to go!!

Let op! Zet voordat je de boot te water laat eerst de Ulterra aan! Doe je dat niet dan kan je drukken wat je wilt, maar er zal niets gebeuren en ligt je boot stuurloos te dobberen.

Minn Kota Ulterra