Minn Kota kenmerken

Alle motoren*, of het nu boeg- of hekmotoren zijn, hebben dezelfde Minn Kota kenmerken.

(M.u.z. van Endura C2 en EnduraMAX)

Digital Maximizer; Vaar tot 5 x langer

5X_bug-freshwater DigitalMaximizer_FW_logo_horizontal

 

 

 

In plaats van één constante stroom worden pulsen stroom naar de motor gestuurd, die toenemen naar mate er meer “gas” gegeven wordt. Alleen bij volle kracht wordt één constante maximale stroom afgenomen. Digital Maximizer™ werkt altijd in combinatie met een traploze snelheidsregeling vooruit en achteruit. Op vele Minn Kota modellen wordt Digital Maximizer™ standaard geleverd, maar niet op allen. Daar wordt een 5 standen vooruit en 3 standen achteruit schakeling toegepast.

Onverwoestbare composiet schacht.

Minn Kota kenmerken. Onverwoestbare schacht

Levenslange garantie. De composiet schachten van alle Minn Kota motoren zijn stuk voor stuk sterker dan staal. Vrijwel onverwoestbaar en buigen door en weer terug na het raken van de grond. Geen torsie, geen breuken, geen roest, geen corrosie mogelijk. Gegarandeerd.

Weedless Wedge 2

Minn Kota kenmerken. Weedless Wedge 2

Alleen een Minn Kota schroef kan wier en waterplanten aan de kant duwen. Voor meer stuwkracht en minder accugebruik. Uitgevoerd met naar achteren geveegde, vlamvormige bladen.

Stille Motoren

Minn Kota kenmerken. Stille motoren

Niets loopt koeler en stiller als een Minn Kota. De extra grote windingen en ankers voeren de warmte makkelijk af, dat leidt tot koeler draaien, verlengde accutijd en langere levensduur van de elektromotor. Het unieke lagersysteem vermindert frictie en geluid.