Switchfire modus Humminbird Onix

Switchfire; Max modus en Clearmodus.

Het is op een Humminbird relatief simpel om een duidelijk beeld op je 2D scherm te krijgen, je moet alleen een paar dingen weten in te stellen en te begrijpen waar ze voor zijn!

1: De Switchfire Clear modus.

De Switchfire Clear modus op een Humminbird geeft zoals het woord al zegt (clear) een schoon beeld weer, dat betekend dat de weergave met die instelling je alleen structuren en vissen te zien krijgt. De clear modus filtert als het ware je waterkolom die je op het beeldscherm ziet. Het filtert de zwevende deeltje en overige onbelangrijke rommel eruit.

2: De Switchfire Max modus

De Switchfire Max modus daarentegen geeft eigenlijk alles weer wat onder de transducer gebeurd. De zwevende deeltjes maar ook wat belangrijkere informatie zoals; thermocline (waterlagen die met verschillende temperarturen), veel meer detail van structuren, stromingen van water, enz. Dus je brengt alles in beeld van wat er onder het wateroppervlak zich afspeelt!

Instellingen op de Humminbird Onix.

Als je de keuze tussen de Switchfire Max of de Clear modus hebt gemaakt moet je met de gevoeligheid gaan spelen. Ik kan hier vrij kort over zijn, de fabrieksinstellingen zitten bij Humminbird aardig goed! In de Max modus zet ik meestal de gevoeligheid op 8 tot 10 en in de Clear modus van 10 tot 14 dat is natuurlijk ook afhankelijk van het type water en wat je zelf prettig vindt.

One morething;

Durf te spelen met instellingen en je zult merken dat je heel veel meer uit je fishfinder kunt halen!