Vis vangen met een gearceerde diepte!

De gearceerde diepte van Humminbird!

Zoals ik al een keer eerder op mijn Facebook pagina heb laten zien, is de instelling “de gearceerde diepte” van Humminbird een zeer handige tool! Om deze instelling op je Humminbird te krijgen en te gebruiken hoef je echt geen raketgeleerde te zijn. Hieronder heb ik een paar snapshot staan hoe je de instelling voor een gearceerde diepte kunt verkrijgen en waar je het voor kunt gebruiken.

Ga naar kaart opties onderaan de balk op het beginscherm van je kaart.

gearceerde-diepte-humminbird-01

Je komt in het volgende menu met het vakje kaartgegevens, klik hierop!

gearceerde-diepte-humminbird-02

Ga naar het vakje diepte, als je hier op drukt ga je naar de instellingen voor jou gearceerde diepte.

gearceerde-diepte-humminbird-03

Hier kun je dieptekleuren veranderen, diepte markeren en het markeringsbereik instellen.

gearceerde-diepte-humminbird-04

Waar ik het voor gebruik.

Je moet de tool als een zeer handig, maar vooral een verduidelijkend hulpmiddel zien. Als ik aan het trollen ben is een gearceerde diepte heel makkelijk om op een bepaalde diepte te blijven, je ziet namelijk in één oogopslag of dat de diepte die je aanhoud verder weg, of dichterbij komt t.o.v. de kant.

Je kunt zo mooi de gearceerde contouren aanhouden en zigzaggend over de verschillende plateau’s trollen die je tijdens het varen tegen komt.

gearceerde-diepte-trollend-vissen-

gearceerde-diepte-humminbird-bart-van-den-boom
Mooie snoek trollend gevangen over de gearceerde diepte van Humminbird!

 

 

 

 

 

Je kunt met de gearceerde diepte bijvoorbeeld ook gaan werpen of verticalen op snoek, baars of snoekbaars, je speelt een beetje met de diepte en zoekt hiermee de taludjes, putjes of plateau’s op! Door het gebruik van een arcering krijg je in een oogopslag de mooiste structuur lijnen te zien op de door jou gekozen diepte!

En zoals ik hierboven heb uitgelegd hoeft het aan de instellingen niet meer te liggen, dus als je de functie hebt op jouw Humminbird, ga het dan gebruiken, je zult zien dat je op een veel relaxter manier, meer vis gaat vangen!

Tip van Bart

Als je aan het trollen bent maak dan bij de aanbeten die je krijgt, Waypoints aan, je bent op deze manier een overzicht aan het maken en je krijgt op den duur je eigen gemaakte hotspot zones! Hier kun je later nog eens terug om bv. werpend de plek te bevissen.

Lees ook de gerelateerde pagina: Follow the Contour, dit is namelijk ook een hele mooie functie van Humminbird en Minn-Kota.

gearceerde-diepte-01

Succes met vissen en arceren!

Groet, Bart van den Boom