Waypoint Proximity Flags – Waypoint nabijheid vlaggen

Waypoint nabijheid vlaggen

Een handige tool op je Humminbird is Waypoint Proximity Flags, in het Nederlands vertaald Waypoint nabijheid vlaggen. Als je op de kaart aan het varen bent is het vaak lastig inschatten hoever je nu van een gemaakte Waypoint vandaan bent. En juist hiervoor zit een mooie functie op jouw Humminbird! Hieronder zal ik je laten zien hoe makkelijk het is om deze functie aan te zetten.

Zichtbaar maken Waypoint nabijheid vlaggen.

Om de functie zichtbaar te maken op je kaart moet je tweemaal op het knopje menu drukken, je komt dan in het hoofdmenu. Hier eenmaal beland ga je naar het kopje Nav. Zoals op het onderstaande snapshot te zien is. Dan navigeer je naar het kopje waypoint nabijheid vlaggen en zet hem op zichtbaar. Standaard staat deze functie op verborgen!

 

Druk nu 2 maal op exit en ga naar je kaart! En zie daar de afstanden vanaf je boot tot aan de Waypoint worden weergegeven. Als je erna toe vaart wordt de afstand korter en als je ervan af vaart wordt deze langer, maar dat lijkt mij logisch! Je kunt natuurlijk verschillende kaarten gebruiken zoals een Navionics kaart, Autochart live of Autochart Pro maar dat maakt niets uit voor deze functie, je gemaakte Waypoints zijn immers een laag over je kaart en staat los van de kaart zelf!

Suc6 met het gebruiken van deze makkelijke, maar vooral handige functie. En haal vooral eruit wat erin zit!

Groet, Bart van den Boom