Evaluatie Humminbird Helix 10 Mega SI

Evaluatie Humminbird Helix 10 Mega SI

Na 7 maanden de Humminbird Helix 10 Mega SI op mijn boot te hebben gehad wil ik toch even mijn ervaring delen en er een kort stukje over schrijven. Ik vind namelijk dat dit ook een taak is van Prostaffers om er neutraal naar te kijken en te vertellen wat ik ervan vind. Ik krijg immers ook de gelegenheid om met de producten te werken en daar hoort dan ook een stukje feedback bij!

Algemene indruk.

Als ik naar de Helix kijk, zie ik een strak en een éénvoudig uiterlijk. Een beeldscherm met rechts daarvan de bediening van het toestel, geen toetsen te veel maar gewoon wat je nodig hebt.

Humminbird Helix Mega SI

Beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit van de Helix vind ik goed, de Mega uitvoering maakt echt wel verschil t.o.v. de niet mega schermen. Het beeld is veel gedetailleerder en je kunt vissen en objecten veel beter zien en onderscheiden.

Gebruikersgemak en menu.

Het menu van de Helix verschilt eigenlijk weinig van zijn voorgangers, de menuopbouw bestaat uit een hoofdmenu en een expresmenu. In het hoofdmenu stel je de hoofdinstellingen in en dit is bij de meeste instellingen vaak maar één keer nodig. Met het expresmenu kun je per scherm de beelden en instellingen zuiverder afstellen.

Als je jezelf een klein beetje in de menustructuur verdiept en leert wat voor functies erop zitten en waar ze voor dienen, dan heb je in mijn ogen een goede Fishfinder waar je veel uit kunt halen.

Humminbird Helix Mega

Mijn Minpunten.

Het gebruik van de Helix vind ik persoonlijk een beetje beknopt, veel instellingen zijn voorgeprogrammeerd en je kunt hier weinig aan veranderen. Voorbeeld: Er zijn samengestelde schermen op te roepen zoals bv. een deelscherm DI, SI, 2D of kaart, DI, 2D. Deze schermen zijn door Humminbird samengesteld en je kunt deze samenstelling niet veranderen zoals dat bij de Solix wel kan.

Voor de rest zijn het relatief eenvoudige, maar prima toestellen. De Helix zal dan ook voor 90% van de mensen qua functies meer dan voldoende zijn. Ik zelf mag graag de controle over alle instellingen hebben en me er steeds verder in verdiepen om de instellingen te fine tunen, dat mis ik dan wel als ik ermee werk!

Wat ik er kortom van vind: Mocht je net zo’n “sonar-nerd” zijn als mij en wil je alles kunnen instellen dan zou ik een Humminbird Solix kiezen. Ben je dat niet en wil je gewoon het gebruikersgemak hebben van een goed te bedienen Fishfinder met zeer scherpe beelden, dan heb je aan een Helix toestel een zeer goede Fishfinder!

Ik heb in die 7 maanden veel mooie vissen mogen vangen en hele gave screenshots kunnen maken met de Helix. De Humminbird Helix Mega krijgt dan van mij ook het cijfer 8.

Denk nu niet, ja hij is Prostaffer, bla, bla, bla. Dit is mijn neutrale mening en het zijn mijn bevindingen!
Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Groet, Bart van den Boom