360 Imaging van Humminbird

Humminbird 360 imaging; wat kun je ermee?

Ik wil door middel van onderstaande screenshots een korte uitleg geven wat het voordeel is om de Humminbird 360 graden sonar in te zetten. Een korte uitleg, omdat er in de nabije toekomst steeds meer en meer informatie zal worden gepost op de site van Prostaffers.nl. Bijvoorbeeld over de instellingen van je fishfinder, informatie over hoe en waar te vissen, het gebruik van je sonar apparatuur, etc.

Vandaar alvast dit opstartje over de Humminbird 360 Imaging!

De Humminbird 360 is gemaakt om een scan van de onderwateromgeving te maken. Dit houdt in dat bij het inzetten van de 360 graden sonar je beeld op de fishfinder continu ververst wordt met nieuwe en up to date informatie.

Hiermee bereik je dat je precies weet wat zich links, rechts, voor en achter de boot afspeelt. Dit is natuurlijk met het oog op potentiële stekken vinden wel heel erg makkelijk! Denk hierbij aan; wierbedden, steenpartijen, boomstronken, harde bodem, zachte bodem, taluds, enz.

Humminbird 360 screenshot 1:

Hier kun je duidelijk de boomstronken en de vissen die ertussen liggen zien. Ik heb het door middel van pijlen aangegeven.

Humminbird 360 imaging

 

 

 

 

 

Humminbird 360 screenshot 2:

Hieronder is te zien hoe een school brasem eruit ziet en hoe je een wierbed kunt herkennen. Dit shot is gemaakt op 1,4 m water en zoals je kunt zien is het donkere stuk het talud naar dieper water.

schoolfish

Humminbird 360 screenshot 3:

Op het onderstaande shot is aan de rechterkant van de scan het diepere water te zien. Aan de linkerkant het ondiepere water met tegen de kant aan een groot wierbed. En helemaal links de hardhouten wand waar de boten kunnen aanmeren.

Door de constante verversing van je beeld is dit natuurlijk een hele goed manier om b.v. precies langs de randen van de wierbedden te trollen. Je kijkt namelijk met je beeld altijd vooruit!

Maar ook als je van werpend vissen houd, zoals ik, en je precies die randjes wilt hebben is dit een uitstekende manier. Het heeft mij al diverse mooie vissen opgeleverd op deze manier.

wpt_44431942961157_0731162705

Humminbird 360 screenshot 4:

Ja voor dit beeld hoef ik geen uitleg te geven denk ik. Je kunt natuurlijk heel duidelijk het bootje zien liggen.

wpt_46161179935074_0731160209

Ik hoop dat ik wat meer duidelijkheid heb kunnen verschaffen m.b.t. het inzetten van de Humminbird 360. Wat is het nut ervan? Wat kan je op de beelden kunt verwachten? Het enige wat ik nog wil zeggen; houd deze site goed in de gaten want er zit hier veel waardevolle (vis)informatie aan te komen!

Last but not least;

Dit is zo’n mooi viske die ik werpend uit de plantenbedden heb getrokken en je raad het al, de plantenbedden opgezocht met de Humminbird 360!

IMG_3554

Prostaffer; Bart van den Boom